Ole osa muutosta, jonka haluat nähdä

22.11.2021

Lähtiessäni kunnallispolitiikkaan tein sen pitkälti sen takia, että koin voivani tehdä muutosta kuntaamme ja siihen, miten sitä johdetaan. Uskon vahvasti kunnallispolitiikassa tarvittavan myös meitä ruuhkavuosia elävät perheenäitejä, jotka helposti jäävät sivuun. Olen syvästi kiitollinen siitä luottamuksesta, jota te äänestäjät minulle osoititte.

Kunnat ovat suurien muutosten kourissa: Koronavirus, kuntatalouden haasteet pitkällä aikavälillä ja siirtyminen kohti vähähiilisyyttä. Seuraava valtavan suuri haaste tulee sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus 2023. Tammikuussa pidetään Suomen ensimmäiset aluevaalit, joissa valitaan aluevaltuustot hyvinvointialueille. Tähän asti kuntien vastuulla olleiden sosiaalihuollon, terveydenhuollon ja pelastustoiminnan järjestämisestä vastaavat jatkossa hyvinvointialueet. Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueeseen kuuluu Kirkkonummen lisäksi Espoo, Hanko, Inkoo, Karkkila, Kauniainen, Lohja, Raasepori, Siuntio ja Vihti. 

Huolellisen harkinnan jälkeen olen, kuin olenkin, päättänyt kantaa korteni kekoon lähtemällä aluevaaleihin. 

Haluan omalta osaltani olla mukana:
💸 varmistamassa, ettei länsiuusimaalaisten rahojen karkaaminen muihin maakuntiin johda kokonaisveroasteen nousuun. Esimerkiksi Kirkkonummi nykyisellään käyttää selvästi tarvevakioitua enemmän rahaa sote-palveluihin. Uudistus ei saa tarkoittaa palvelujen kohtuutonta heikentymistä ja verojen nousua.
🏥 huolehtimassa joustavien, oikea-aikaisten ja ennaltaehkäisevien palvelujen saatavuudesta jatkossakin. Hyvinvointialueen, kunnallisten palvelujen ja erikoissairaanhoidon saumakohdat täytyy saada palveluprosesseissa sujuvaksi. Työskentelen myös HUSin valtuustossa tämän asian eteen.