Luottamustehtävissä

20.09.2021

Syksy on pyörähtänyt käyntiin ja samalla on alkanut minun taipaleeni luottamustehtävissä. Kiitän minua äänestäneitä ja meidän huikeaa valtuustoryhmää ja yhdistystä luottamuksesta, heidän nimetessä minut kunnanhallituksen jäseneksi.

Valtuustokausi alkoi elokuun alussa. Olen ollut niitä lapsia, jotka palaa mielellään lomalta kouluun oppimaan. Tänä syksynä pitkästä aikaa on saanut elokuussa sukeltaa oppimaan uutta. Kunnanvaltuusto ja -hallitus tehtävät on pyörähtänyt vauhdilla käyntiin. Olen iloinen saadessani tutustua kunnan toimintaan uudesta vinkkelistä; päivätyössä kun asioita työstän kuntien virkamiesten kanssa. Kunnallisten luottamuspaikkojen lisäksi kokoomus on uskonut minulle HUS-kuntayhtymän valtuutetun ja Uudenmaanliiton varavaltuutetun tehtävät. 

Kunnanhallituksen työskentely on lähtenyt hyvässä hengessä liikenteeseen. Vaikeilta päätöksiltä ei kuitenkaan ole säästytty. Paljon keskustelua on aiheuttanut mm. vammaiskuljetusalueen laajentaminen. Talousarvioneuvotteluista ei tule helpot. Lähdemme kuitenkin valtuustoryhmän kanssa luottavaisin mielin hyvässä yhteistyöhengessä muiden puolueiden kanssa neuvottelemaan kunnan talouden tasapainottamiseksi ennen SOTE uudistusta, joka tulee haastamaan jo ennestään heikkoa kuntataloutta.