Yhdessä olemme muutos

02.03.2021

Jenni Haukio kirjoitti hyvin julkisen keskustelun kärjistymisestä. Se näkyy erityisesti politiikassa. Kirsi Pihan vetäytymisen Helsingin pormestariehdokkuudesta voi nähdä yhtenä oireena keskustelun kärjistymisestä. Tänä keväänä kuntavaaliehdokkaiden hankinta on ollut aiempia vuosia hankalampaa. En ihmettele sitä. Internetissä on paljon vihaa. Ja viha tuntuu viime aikoina lisääntyneen. Monet Facebookin paikallisryhmät ovat rajanneet poliittisen keskustelun ryhmän ulkopuolella ja ehdokkaat ovat saaneet osakseen halveksuntaa "huomion hakemisesta". On jopa menty niin pitkälle, että monen ehdokkaan Facebook-seinän keskusteluketjuihin on tulvinut törkyviestejä: ilkkumista, tahallista väärinymmärtämistä ja jopa uhkauksia.

Ei siis ihme, kuten Haukio toteaa, että moni valitseekin asettua tai alistua vain passiiviseksi keskustelujen sivustaseuraajaksi, koska ei halua itse päätyä negatiivisen huomion tai jopa aggression kohteeksi. Puhumattakaan siitä, että uskaltaisi lähteä ehdolle kuntavaaleissa. 

Asian ei kuitenkaan tarvitse olla näin. 

Pelon ei pitäisi kuulua demokratiaan. Kuntavaaliehdokkaat ovat lähteneet ehdokkaiksi halusta vaikuttaa yhteisiin asioihin. Me olemme valmiit käyttämään vapaa-aikaamme yhteisen hyvän edistämiseen. Yhdessä meillä on myös mahdollisuus edistää asiallista sivistynyttä poliittista keskustelua. Koko sydämestäni toivon, että jos joku vielä harkitsee ehdokkuutta ja empii uskaltaako, KYLLÄ SINÄ USKALLAT! Yhdessä olemme enemmän. 

Jos harkitset ehdokkuutta, vielä kerkeää! Ole yhteydessä minuun pian.