Ympäristö, lähiluonto ja vähähiilisyys 

25.05.2021

Ilmaston muutos ajaa yhteiskuntaamme muutokseen. Uskon siirtymisen vähähiilisyyteen olevan samalla tavalla välttämätön muutos kuin vaikka digitalisaatio.

Kunnat ovat keskeisiä ilmastonmuutoksen ja ympäristöongelmien torjunnassa. Tulevina vuosina ympäristöasioiden kuten kaavoituksen, ilmasto- ja energiaratkaisujen ja julkisten hankintojen merkitys kunnan päätöksenteossa kasvaa entisestään.

Parhaimmillaan ilmastotoimet parantavat ihmisten arkea: joukkoliikenne kehittyy, energiantuotanto puhdistuu ja lähiluontoa suojellaan. 

Kalljärvi, Veikkola  ©Sahiluoma
Kalljärvi, Veikkola ©Sahiluoma

Lähiluonto on yksi suurimmista Kirkkonummen vetovoimatekijöistä, jolla uusia veronmaksajia Kirkkonummelle voidaan houkutella. Lähiluonto on myös yksi suurimmista syistä miksi ihmiset, myös minä, Kirkkonummella niin hyvin viihtyvät! Kaavoitusta täytyy edistää lähiluontoa, ympäristöä ja Kirkkonummen kylämäisyyttä kunnioittaen.

Kirkkonummen elinvoiman ja kasvun tulee rakentua ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävälle perustalle. Asiantuntemuksellani voin vauhdittaa meidän kunnan kustannustehokkaasti kohti kestävämpää tulevaisuutta. Yhteistyöllä Kirkkonummi voi sitouttaa kuntalaisia ja kunnan sidosryhmiä lähtemään mukaan Kirkkonummen ympäristötavoitteiden toteuttamiseen; kestävän Kirkkonummen luomiseksi.